Türk Kızılayı Okulumuzda

Türk Kızılayı Okulumuzda

   Türk Kızılayı ve Okulumuz değerli öğrencilerimiz ve velilerimizin desteği ile kan bağışlayarak binlerce hayat kurtarmak ve ileride çocuklarımızın kan bağışını bir davranış şekline dönüştürebilmesini sağlamak amacı ile 25 Mayıs 2022 tarihinde "kan bağışı" kampanyası düzenlenecektir.

20.05.2022 370

Türk Kızılayı ve Okulumuz değerli öğrencilerimiz ve velilerimizin desteği ile kan bağışlayarak binlerce hayat kurtarmak ve ileride çocuklarımızın kan bağışını bir davranış şekline dönüştürebilmesini sağlamak amacı ile 25 Mayıs 2022 tarihinde "kan bağışı" kampanyası düzenlenecektir. Katılımın en yüksek düzeyde gerçekleşeceğine inanmaktayız.

18-65 yaş arasındaki sağlıklı her birey yılda 4 kez (erkekler), 3 kez ( kadınlar) kan bağışlayarak tanımadığı insanların hayatlarını kurtarabilmektedir. Türk Kızılay'ı gezici kan bağış ekiplerinde görev yapan hekimler tarafından gelen tüm gönüllü başvurular değerlendirilerek kan bağışına uygun olup olmadığınız kontrol edilmekte ve bağışladığınız kanlar gerekli testlerden geçirildikten sonra ilimizde bulunan hastanelerde tedavi gören ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaktadır. Bağışladığınız bir ünite kandan üç ayrı ürün elde edilmekte ve üç ayrı hastaya kullanılmaktadır.

           Tüm vellilerimizi kan bağış kampanyasına katılarak üç ayrı kişiye hayat vermeye davet ediyoruz.