ECO FASHION isimli etwinning projemiz öğrencilerimizi sürdürülebilir moda konusunda bilinçlendirmeye devam ediyor.

26.01.2022 432

ECO FASHION isimli etwinning projemiz 10 Türk, 1 Azerbaycan ve 1 Polonya ortağımızla öğrencilerimizi sürdürülebilir moda konusunda bilinçlendirmeye devam ediyor.

 

Günümüzde hazır giyim endüstrisi insanları aşırı tüketime yönlendirmektedir. Uygun fiyatlı aldığımız giyim ürünleri üretilirken doğaya verilen zarar hepimiz tarafından göz ardı edilmektedir. Fakat insanlığın doğaya verdiği zararın acı sonuçlarıyla da yüzleşmekteyiz. Projemizle sürdürülebilir moda konusunda farkındalık yaratmayı ve tüketim alışkanlıklarımızı değiştirmeyi hedeflemekteyiz. Bu nedenle Birleşmiş Milletlerin de 2030 hedeflerinden biri olan sürdürülebilirlik, sorumlu üretim ve tüketim konusunu önceleyerek çalışmalar yapmayı amaçlamaktayız.

Proje ortaklarımız Prof. Dr. Saime Inal Savi Sosyal Bilimler Lisesinden Ali Kara hocamız,Kardeşler Cumhuriyet Ortaokulundan Zennure Karaoğlan, Fatsa Fen Lisesinden Aslı Ayşe Aksoy ,Gülüç Vesile Dikmen Ortaokulundan Ayşe Akar Elekoğlu, Szkoła Podstawowa nr 5 im. Szarych Szeregów w Bielsku Podlaskim dan Beata Lenartowicz, Tepealan Ortaokulundan Büşra Çelik, Kırımlı Fazilet Olcay Anadolu Lisesinden Esra Yalçın,Kurdamir   3 nömrəli tam orta məktəb nden Gunash Khudiyeva, Üstay Ortaokulundan Hatice Çalışkan ve kurucu ortaklarımız Çiğdemli Ortaokulundan  İbrahim Turan  ve Prof. Dr. Saime Inal Savi Sosyal Bilimler Lisesinden Yasemin Karabaş hocalarımızdır.

Projemizde  10 Türk ,1 Polonya ve 1 de Azerbaycan ortağımızla güzel dostluklar kurarak işbirliği içerisine çalışmaktayız.Bu çalışmaları yaparken öğrencilerin proje tabanlı öğrenme yöntemiyle işbirliğine, yaratıcılıklarına ve hayal güçlerine dayalı özgün çalışmalar ortaya çıkması ve web2 araçlarını kullanarak proje ortakları ile İngilizce iletişim kurmaları da amaçlandık. Öğrencilere kendilerini tanıma, becerilerini geliştirme, bilgi, beceri ve edinim düzeyini sorgulatarak özdenetim becerilerine katkı sağlamak, özgüvenlerini geliştirmek, bilgiyi edinme, bunları akranları ile paylaşma gibi yetileri edindirmek önceliklerimiz arasındadır.